Több karambol és szabadtéri tűz volt a hétvégén

Iharosberényben három gépkocsi ütközött össze, Kadarkút mellett árokba hajtott egy autó, Berzencén kistraktor égett, Barcson pedig villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi.

A hétvége folyamán összesen 26 bejelentés érkezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. Döntően közlekedési balesetek és szabadtéri tüzek határozták meg az elmúlt három nap tűzoltói beavatkozásait.

Pénteken három gépkocsi ütközött össze Iharosberényben, a Csurgói utcában. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították az egyik autót, felitatták a kifolyt hűtőfolyadékot az úttestről, majd a forgalmi akadály megszüntetése érdekében a balesetet szenvedett gépjárműveket egy mellékutcába tolták.

Előbb a menetirány szerinti jobb oldali árokba hajtott, majd az úttest bal oldalára csapódott egy gépkocsi a Kadarkút és Lipótfa közötti elágazónál, péntek délután. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a sérült autót és közreműködtek a műszaki mentésben.

A kadarkúti baleset
A Kadarkút melletti baleset

Teljes terjedelmében égett egy kistraktor szombat délután, Berzence külterületén. A csurgói önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók két vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Vasárnap hajnalban egy személyautó villanyoszlopnak ütközött Barcson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, a beszorult sofőrt feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították, majd kiemelték a roncsból és átadták a mentszolgálat munkatársainak.

Villanyoszlopnak ütközött az autó Barcson
Villanyoszlopnak ütközött az autó Barcson

A hétvége során nyolc esetben kellett a tűzoltóknak szabadtéri tűzesethez vonulniuk. 

 

Megosztás