Több mint 10 millió négyzetmétert kaszáltak le a közút munkatársai Somogyban

Somogy vármegyében összesen 1707 kilométernyi országos közút tartozik a társaság kezelésébe, melyek mentén idén már 12,6 millió négyzetméternyi felületen végeztek kaszálási tevékenységet a helyi mérnökségek.

Az útesztétika és a közlekedésbiztonság javítására irányuló többlet kaszálási tevékenységet a Magyar Közút szakemberei két műszakban vagy túlórázva végzik. A koronaélen belüli területeken az átlagostól több, évi 3-4 alkalommal, koronaélen kívül pedig két alkalommal, míg a csomópontok környezetében, a körforgalmak területén és a turisztikailag kiemelt területeken, ettől is gyakrabban, szükség szerinti gyakorisággal zajlanak jelenleg is a munkálatok.

„Az adott útszakaszokon először mindig nagyteljesítményű gépi fűkaszával zajlik a kaszálás, majd ezt követően a vezetőoszlopok, táblaoszlopok, korlátlábak környezetét kiegészítő kézi kaszálás van soron. Ezen munkák elvégzéséhez Somogy vármegyében 35 eszközhordozóra felszerelhető kasza adapter és 64 kézi motoros fűkasza áll rendelkezésre. Kiemelt figyelmet fordítunk a turisztikailag kiemelt Balaton térségének növényzetgondozási munkáira, valamint a napokban a 61-es főúton, továbbá a 6801-es Barcs – Berzence, a 6714-es Mernyeszentmiklós-Somogytúr, a 6805-ös Marcali-Galambok és a 7501-es Hollád-Balatonszentgyörgy összekötő utakon várható kaszálási munka, ezért az arra közlekedőktől fokozott figyelmet kérünk.” – nyilatkozott Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy vármegyei igazgatója.

A közlekedőknek tehát továbbra is számítania kell az országos utak mentén arra, hogy sűrűbben találkozhatnak kaszálási munkát végző, lassabban haladó gépekkel. A szakemberek ezért a sofőrök türelmét és megértését kérik, hiszen tekintettel arra, hogy a legtöbb esetben mozgó terelés mellett zajlanak a munkák, az autósoknak érdemes kellő körültekintéssel és óvatosan közlekedniük.

(Nyitókép: Magyar Közút)

Megosztás