Nagyatádi különdíjasa lett a katasztrófavédelem pályázatának

A nagyatádi Kliment Villő Zselyke különdíjat nyert az Országos Tűzmegelőzési Bizottság rajzpályázatán.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Bárdos iskola tanulója Somogyban első helyezést ért el az Országos Tűzmegelőzési Bizottság rajzpályázatán. Most a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartották meg június 13-án az idei, immár tizedik alkotói pályázat országos díjátadó ünnepségét. Itt derült ki, hogy kik voltak azok az alkotók, akik a legkreatívabb módon hívták fel a figyelmet a füstérzékelő fontosságára, az otthonok tűzbiztonságára.

A megyei válogató után az országos megmérettetésre beérkezett alkotások rangsoráról május 18-án kétórás szakmai vita után született végső döntés. Összesen háromezer-háromszázharmincöt alkotás készült, a megyei előzsűrizés alapján javasolt pályaműveket művészből, múzeumi és tűzvédelmi szakemberekből álló zsűri bírálta el. A bírálat legfőbb szempontja az volt, hogy a kiírás tematikája, azaz a füstérzékelő szerepe mennyire hangsúlyos a rajzokon és egyéb alkotásokon, mindemellett a befektetett munkát, az egyéni látásmódot és a kreativitást értékelte a bizottság. 

A díjátadón Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő azt emelte ki, hogy a pályázat elérte a célját, a gyerekek felelősen gondolkodnak, és tevékenyek is otthonuk biztonsága érdekében. 

A nagyatádi Kliment Villő Zselyke annak adott hangot alkotásával: ha nincs füstjelző készülék az otthonunkban, csak a tűzoltókra számíthatunk. Kreativitását az országos zsűri különdíjjal jutalmazta. 

(Fotó: Bognár Péter tű. szds. – Nagyatád HTP)

Megosztás