Tragédia Somogyan: tóba fulladt egy férfi

Egy önkéntes életmentő egyesület búvárjai szonár segítségével rövid idő alatt megtalálták az elmerült férfit, és kiemelték a vízől, az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Fürödni a kijelölt fürdőhelyen, illetőleg ott szabad, ahol a fürdés nem esik tiltó rendelkezés hatálya alá! Mennyi balesetnek kell történnie, hogy végre ne kerüljön senki bajba? – írta közösségi oldalán a KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat tegnap.

A 49 éves férfi holttestét egy mezőcsokonyai víztározóból emelték ki a Csökölyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Országos Mentőszolgálat és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak a segítségével.

Vasárnap délután egy mezőcsokonyai tóban tűnt el egy férfi, akinek a papucsait megtalálták a vízparton – írta a tragikus esettel kapcsolatban a megyei katasztrófavédelem. A kaposvári önkéntes tűzoltók szonár segítségével rövid idő alatt megtalálták az elmerült férfit, akit a helyszínre érkező csökölyi önkéntes tűzoltókkal közösen kiemeltek a vízből. Az életét azonban már nem lehetett megmenteni. 

A katasztrófavédelem arra kéri a lakosságot, hogy a hőségben is csak a kijelölt strandokon frissítsék fel magukat. A megye  tavainak hűs vize ugyan pillanatnyi felfrissülést adhat, azonban – ha nem ismerjük a meder jellemzőit és a vízmélységet -, a fürdőzés életveszélyes is lehet. 

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás