Túl sokat zenél a 67-es út

Bár elsőre jó ötletnek tűnt a zenélő út megépítése, mostanra a közelben lakóknak belefájdult a feje a Republic slágerének állandó hallgatásába.

A közelmúltban felújított és átadott útszakasz Mernyéhez közeli részén úgy alakították ki a bordázatot, hogy az azon áthajtó autók nyomán megszólal a Republic híres slágere, a 67-es út. Az ötletet mindenki örömmel fogadta, hiszen a híres melankólius melódiát mindenki szívesen hallgatja. De mint kiderült, jóból is megárt a sok.  

Ami a kocsiban jól hangzik, az az út mentén a közeledés és távolodás, vagy éppen a sebességváltoztatás miatti modulációból fakadóan már finoman szólva is alacsonyabb minőséget képvisel – írta a Hvg.hu.

Ebben a videóban hallható a zenélő út az autból, és az úttest mellől egyaránt. Bizony van különbség.

A kérdéses útszakasztól légvonalban mindössze pár száz méternyire fekvő Mernye lakosai mást se hallanak egész nap, mint a Republic melódiáját, azt is zavarosan, össze-vissza, különböző tempókban. A lakosok arra panaszkodnak, hogy az úttestet hallgatni olyan, mint egy rossz lakodalmas együttest. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. egyelőre nem foglalkozik az üggyel, mert hivatalos panasz nem érkezett a céghez.

 

Megosztás