Tűz ütött ki az óvodában

Somogyudvarhelyre vonultak ki a tűzoltók: az óvoda pincéjében égett a tűzifa, melyet a kazánból kipattanó szikra gyújtott be. Az óvodai dolgozók a gyerekekkel együtt azonnal elhagyták az épületet. Senki nem sérült meg.

Nagy volt a riadalom tegnap délelőtt Somogyudvarhelyen: A pincében lévő kazánból kipattanó szikra meggyújtotta az ott tárolt szalmát és tűzifát. Az intézmény dolgozói gyorsan reagáltak: azonnal értesítették a tűzoltókat és a gyerekeket biztonságos helyre terelték ki elhagyva az épületet. A tűz szerencsére nem okozott komolyabb károkat, mindössze fél négyzetméteren égett. A tűzoltók kiérkezéséig két porral oltóval próbáltál megfékezni a lángokat az óvodai dolgozók. A helyszínre a nagyatádi hivatásos, a csurgói önkormányzati és berzencei önkéntes tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai vonultak ki.

A kazánból pattant ki a szikra
A kazánból pattant ki a szikra

A kiérkező tűzoltók a felderítés során azt tapasztalták, hogy a kazánházban már csak enyhe füst terjeng, a tűz nem érintette az intézmény más helyiségét. Az egységek puttonyfecskendővel eloltották a parázsló részeket, majd kipakolták a kazánházban tárolt tűzifát az udvarra, hogy meggyőződjenek arról, már sehol sem izzik a tüzelőanyag. A beavatkozás idején húsz gyermek és nyolc felnőtt az önkormányzat által biztosított melegedőhelyen várta meg, hogy visszatérhessenek az intézménybe. Az eset során senkinek sem esett baja.

Megosztás