Tűzesetek hajnalba nyúlóan!

Sűrű délutánja volt a marcali tűzoltóknak: egy kigyulladt kombájnt és a lángoló gabonát, egy tüzet fogott körbálát és egy égő autóipari hulladékot tároló telephelyet oltottak szerda délutántól egészen csütörtök hajnalig.

Mozgalmas volt a szerdai nap a marcali hivatásos tűzoltóknak. A katasztrófavédelem weboldalán beszámolt a somogyban felcsapó tűzesetekről: sorozatban három esethez riasztották a lánglovagokat: először Marcali külterületén egy kombájn gyulladt ki. A vezetője megpróbálta a nála lévő két poroltóval megfékezni a lángokat, de nem járt sikerrel, és a tűz átterjedt a lábon álló gabonára és a tarlóra. A marcali, és a segítségükre érkező zalakarosi tűzoltók végül négy vízsugárral fojtották el a járművet és az egy hektárnyi őszi búzát felemésztő tüzet. A lángok nem terjedtek tovább, ugyanis a tulajdonos mindeközben körbetárcsázta a területet, így több termés már nem veszett kárba. 

A kombájnról terjedt át a tűz...
A kombájnról terjedt át a tűz…
...egyenesen a gabonaföldre
…egyenesen a gabonaföldre
Sikerült megfékezni a tüzet
Sikerült megfékezni a tüzet

A munka itt nem ért véget: Gadányban egy családi ház udvarán gyulladt meg egy körbála. A helyi lakók próbálták a kerti locsoló és kéziszerszámok segítségével megfékezni a lángokat, de nem jártak sikerrel, és a hivatásos tűzoltók beavatkozására volt szükség. Az oltásnak köszönhetően nem esett kár a közeli állatok tartására használt melléképületben.

Végül az esti órákban egy autóipari hulladékot tároló, somogyzsitfai telephelyen keletkezett tűz. Teljes erőbedobásra volt szükség a lángok megfékezéséhez: a marcali, keszthelyi, zalakarosi, nagykanizsai és szőkedencsi tűzoltók habosított vízsugarakkal dolgoztak a tűz oltásán egészen csütörtök hajnalig. A telephely dolgozói munkagépek segítségével, földtakaróval fedték le a még parázsló részeket, gondoskodva a hulladék visszagyulladásáról.

Fotók: Marcali HTP

Megosztás