Hivatalosan is tombol a nyár: tanévzáró az Adyban

A legörömtelibb alkalmak közé tartozik minden tanítási évben a tanévzáró ünnepség. Ilyenkor igazán őszinték a mosolyok a diákok arcán. Végre elérkezett a várva várt pihenőidő! A tanulók idén is szépen helytálltak.

A humor sem maradhatott el az ünnepségen. A köszöntő elején Hauptman Henrik igazgatóhelyettes úr próbálta megtréfálni (vagy inkább megijeszteni) a diákokat, ugyanis bejelentette, ezennel megkezdődik a tanévnyitó ünnepség. Természetesen a diákok nem estek kétségbe: ha valaki, hát, ők pontosan tudják, hogy vége van a tanításnak, elkezdődött a nyári szünidő. Így a bejelentést inkább csak széles mosolyok és nevetés követte.

Őszinte mosolyok a tanévzárón: jó hangulatban telt az ünnepség
Őszinte mosolyok a tanévzárón: jó hangulatban telt az ünnepség

A tanévzárón ismertették az iskola diákjainak elért eredményeit, az idei tanév adatait. Számba vették a gimnázium tanulmányi átlagát, a legjobban teljesítő osztályokat, a hiányzások számát, vagyis mindent, amiben javulni kell, és azt is, amiben már csak jobbnak lehet lenni. Egyebek között például megtudhattuk, az iskola tanulmányi átlaga a 2017/2018-as tanévben pontosan 3,73. Ez a tavalyi tanév végi eredményhez képest több mint egy tizedes javulást jelent. Az elmúlt 5 év átlagát tekintve pedig ez a második legjobb tanulmányi eredmény, amit az iskola diákjai együtt produkáltak. Ami pedig a diákság hiányzásait illeti, összesen 56 605 tanórát mulasztottak el: szerencsére a legtöbben igazoltan voltak távol. Idén csupán egy diák mondhatja el magáról: ebben a tanévben egyetlen napot sem hiányzott az iskolából. A félévi adatokhoz képest a bizonyítványba írt elégtelen jegyek száma látványosan csökkent: az akkori eredményekhez képest csupán harmada azon tanulók száma, akiknek augusztusban javítóvizsgát kell tenni, és ugyanilyen mértékben csökkent a tantárgyi elégtelen osztályzatok száma is. A tanulók tehát komolyan vették a második félév kihívásait, és elmondhatjuk, hogy valóban szépen teljesítettek.

Dr. Büttnerné Bódi Ágnes igazgatónő is útjára engedte a diákokat
Dr. Büttnerné Bódi Ágnes igazgatónő is útjára engedte a diákokat

Az ünnepségen díjazták a tanulmányi- és sportversenyek helyezettjeit, a közösségi munkában aktívan szerepet vállaló és a nyelvvizsgát szerzett tanulók kitartását. Idén összesen 82 diák vehetett át osztályfőnökétől könyvjutalmat, további 16 tanuló pedig elismerő oklevelet. Egy különleges díjat is átadtak: a Jó tanuló, jó sportoló vándorserleget idén Vojkovics Panna kapta. Az elismerést egyébként egy szigorú pontrendszer alapján számított eredmény alapján minden évben csupán egyetlen diáknak ítélik oda.

Vojkovics Panna, az idei tanév Jó tanuló, jó sportoló díjazottja
Vojkovics Panna, az idei tanév Jó tanuló, jó sportoló díjazottja

A diákokén kívül a tanárok munkáját is elismerték. Az igazgatónő az ünnepség keretein belül is elbúcsúzott nyugdíjba vonuló kollégáitól. Valamint a tehetséggondozásban végzett kiemelkedő pedagógiai munkájáért, elismerő oklevéllel jutalmazták Ringenbach Beáta tanárnőt.

Az ünnepség végeztével a tanulók az osztálytermekben vehették át bizonyítványaikat osztályfőnöküktől, és búcsúzhattak el egy kis időre az iskolapadtól.

 

 

 

Megosztás