Új pszichoaktív szert terjesztettek

A marcali rendőrök egy helyi és egy mesztegnyői lakosról megállapították: az ismeretségi körükben terjesztették a tudatmódosító szert, ezért őket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

A Marcali Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 25 éves és egy 27 éves férfi ellen. Az ügy adatai szerint 2018. április 20-án 14 óra 55 perckor a két férfi a marcali postán egy csomagot vett fel, amikor a rendőrök elfogták őket. Az érkezett küldeményt lefoglalták, ami az előzetes szakértői vélemény szerint új pszichoaktív anyagot tartalmazott. H. Károlyt és O. Zsoltot az egyenruhások bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Marcali Rendőrkapitányságra előállították.

A beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított személyek ismeretségi körükben terjesztették a tudatmódosító szert, ezért őket új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az eljárással összefüggésben a rendőrök több helyen is tartottak házkutatást, amelynek során kábítószergyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le, valamint további három személyt kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsítanak megalapozottan.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás