Újabb vasúti mellékvonal állhat le Somogyban

A Közlekedő Tömeg információi szerint újabb mellékvonalakon állíthatja le a vasúti közlekedést a kormány és a MÁV, köztük egy somogyi vonalon is.

A Közlekedő Tömeg korábban a hivatalos bejelentés előtt megtudta, hogy augusztus 1-től az országban tíz mellékvonalon áll le a vasúti közlekedés, illetve, ahogy a vasúttársaság fogalmaz ezeken a vonalakon „közlekedésimód-váltással” oldják meg a személyszállítást. A tíz mellékvonal egyike a Nagyatád-Somogyszob vasútvonal volt.

Most a Közlekedő Tömeg újabb listát tett közzé, amely szerint szeptembertől további hét mellékvonalon állíthatja le a vonatközlekedést az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-Volán-csoport, közöttük a Somogy busszal is nehezen elérhető zsákfalvait kiszolgáló Siófok–Kaposvár vasútvonalon.

A HVG információi szerint már Lázár János asztalán van a MÁV-Volán-csoport által felterjesztett tervezet, ám egyelőre a miniszter még nem írta alá.

A Közlekedő Tömeg információi szerint szeptember elsejétől az alábbi vasútvonalakon helyettesíthetik buszokkal a vonatokat:

(Esztergom–)Esztergom-Kertváros–Almásfüzitő(–Komárom) (4-es),
Nyíregyháza–Nyírbátor és Mátészalka–Fehérgyarmat–Zajta (113-as),
(Nyíregyháza–)Görögszállás–Tiszalök (117-es),
Eger–Szilvásvárad (87-es),
Siófok–Kaposvár (35-ös),
Szentes–Orosháza (147-es),
Kiskunfélegyháza–Lakitelek (145-ös).

 Siófok vasútállomás 'A' vágány és DDKK busz a buszállomás pihenő parkolójában, fotó: Globetrotter19
Siófok vasútállomás ‘A’ vágány és DDKK busz a buszállomás pihenő parkolójában, fotó: Globetrotter19

Megosztás