Vádat emeltek a somogyi kettős gyilkosság ügyében

A palesztin származású férfi féltékenységből megölte barátnőjét és annak édesanyját, majd felgyújtotta a lakásukat, hogy leplezze tettét. Az erkélyen kiabált segítségért, a tűzoltók kimentették, másnap a férfi eltűnt.

Több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez azzal a 31 éves izraeli állampolgárságú, de palesztin származású férfival szemben, aki féltékenységből megölte barátnője édesanyját, majd barátnőjével is végzett, és hogy cselekményét leplezze, felgyújtotta a sértettek által bérelt lakást.

A vádirati tényállás lényege szerint, az akkor Frankfurtban élő vádlott 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a 21 éves sértettel, aki egyetemi tanulmányai részeként egy szemesztert töltött külföldön. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, a vádlott a fiatal lányt a családjának is bemutatta Izraelben.

2018 októberében a vádlott többször tartózkodott barátnőjével és édesanyjával azok kaposvári albérletében, azonban az anya nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát, mivel a vádlott féltékeny volt barátnőjére és el akarta érni, hogy az ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül.

A vádlott agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek, így pár nappal később, 2018. október 21-én a férfi a sértettek lakásában maradt éjszakára. A hajnali órákban azonban a vádlott felkelt és barátnője mellől átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orr- és szájnyílását, melynek következtében az asszony pár perc múlva légzési elégtelenség miatt életét vesztette.

A vádlott az anya halála után meggyújtotta az ágyat, megvárta, amíg a berendezés lángra kap, majd visszament a még mindig alvó lányhoz, akit édesanyjához hasonló módon fojtott meg. A férfi ebben a szobában is több helyen tüzet okozott , majd a szoba erkélyére menekült és segítségért kiabált azt a látszatot keltve, hogy a tűzeset áldozata.

A vádlott gyújtogatása miatt a lakás nagyrészt kiégett, szakszerű tűzoltás hiányában a tűz átterjedhetett volna a szomszédos lakásra is.

A tűzoltók által kimentett és sérülést nem szenvedett vádlott egy napig állt kórházi kezelés alatt, ahonnan rögtön szervezni kezdte hazautazását, az eset másnapján személygépkocsival Belgrádba, majd onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, még azelőtt elhagyta az országot, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye alapján kiderülhetett volna, hogy a sértettek nem baleseti tűz, hanem emberölés következtében vesztették életüket.

A vádlottal szemben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. március 7-én belföldi, majd ügyészi indítványra a Kaposvári Járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki, pontos lakóhelye azóta sem ismert.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottat 2019. április 9-én távollévő terheltté nyilvánította.

A főügyészség így távollévő terhelttel szemben emelt vádat, mivel az izraeli igazságügyi hatóságoknál kezdeményezett kiadatási eljárás jelenleg is folyamatban van.

Megosztás