Január 11-én újra kinyitnak a középiskolák

A köznevelésért felelős államtitkár azt is kijelentette: a téli szünetben minden óvodát és iskolát ki kell takarítani. Kiderült: továbbra is érvényben van a látogatási tilalom a szociális intézményekben, idősotthonokban.

A téli szünetben minden iskolát és óvodát ki kell takarítani,  ahol szükséges, a munkába a honvédséget is bevonják – mondta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán hozzátette: a köznevelési intézmények januárban is megkapják a fertőtlenítőszert, amelyből 300 ezer liter áll rendelkezésre. Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után – jelentette be. Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a testhőmérséklet-mérések „maradnak”, a pedagógusok, iskolai dolgozók január 2-3-án az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain önkéntesen és térítésmentesen vehetnek rész koronavírus-tesztelésen.

Továbbra is érvényben van a látogatási és kijárási tilalom a szociális intézményekben, idősotthonokban  a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben – mondta az operatív törzs nevében megszólaló Galgóczi Ágnes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta: az ünnepek közeledtével, az idősek lelki egészségének megőrzése érdekében meg fogják teremteni a lehetőségét, hogy az idősek és hozzátartozóik kapcsolatot tarthassanak egymással ebben az időszakban. Erről határozat fog születni, amelyet a szociális intézmények a napokban megkapnak – közölte.
  
A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ a nagyatádi és a lábodi idősek otthonában is biztosítja a lehetőséget, hogy a hozzátartozók a családjukkal kapcsolatot teremthessenek: előre egyeztetett időpontban, 15 perc időtartamra üvegablakon keresztül személyesen is találkozhatnak – mondta kérdésünkre Ivókné Pintér Melinda igazgató.

A karácsonyi csomagokat is fofadják, egészen december 20-ig. 

Megosztás