Vakcinákkal akart kicsalni 5 milliót Somogyban

Egy év szabadságvesztés büntetést és egy év közügyektől eltiltást szabott ki a Siófoki Járásbíróság egy 36 éves siófoki nővel szemben csalás bűntettének kísérlete miatt. Hivatalos személynek adta ki magát.

A vádlott – kihasználva a koronavírus terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzetet – 2020. március 18-án rejtett telefonszámról felhívta a siófoki vállalkozó sértettet, akinek álnéven mutatkozott be a pécsi ÁNTSZ alkalmazottjaként. Elmondta, hogy koronavírus elleni vakcinát, illetve a sértett vállalkozásának telephelyein helyiségek fertőtlenítését kell megrendelni, ellenkező esetben a vállalkozást bezárják. A vádlott a vakcinák és a fertőtlenítés ellenértékét 5.000.000,- Ft-ban határozta meg.

A sértett a hívás kezdetétől tisztában volt azzal, hogy csalás áldozata, ezért amikor a vádlott a döntése felől érdeklődött, úgy válaszolt, hogy indul a bankba átutalni a pénzt, ténylegesen azonban a rendőrségre ment, és megtette a feljelentést.

A járásbíróság ítéletével szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, a vádlott és védője 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A rendőrség az esetről korábban azt közölte, hogy a sértett egy péküzem tulajdonosa, és a vádlott 100 vakcinát ígért neki. A vállalkozó a telefonhívást rögzítette, a rendőrök a felvétel és a híváslista alapján azonosították, majd a lakhelyén elfogták a nőt.

Megosztás