Videón, ahogy a fagyos mocsárból mentenek ki egy férfit Somogyban

A tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével, mentőhelikopterrel mentettek ki a jeges iszapból egy férfit Somogyban, akit végül súlyos fagyási sérülésekkel, stabil állapotban szállítottak kórházba.

Látványos videót tett közzé a közösségi médiában az Országos Mentőszolgálat. 

Azt írják, hogy vasárnap délután a Karádi-tó nádasába csúszott 25 év körüli férfi kért tőlük segítséget. A férfi a jéghideg iszapba ragadt, és nem bírt továbbmenni, azonban még éppen elérte a farzsebében a telefonját, így tudott segítséget kérni.

A mentésirányító azonnal több egységet, köztük egy mentőhelikoptert is riasztott, azonban a bajba került férfi nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét, így a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és a mezőőrök segítségével igyekeztek őt megtalálni, akik egy három kilométer sugarú körben vizsgálták át a mocsaras területet. 

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit, és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A sérült a mentőorvos segítségével tudott felmászni a gépbe, amivel partra szállították, és megkezdték az ellátását. 

Stabil állapotban, de súlyos fagyási sérülésekkel szállították kórházba.

(Nyitókép: Karád ÖTE)

Megosztás