Tizenkettedszer a Regösök húrján…

Nagyatádról és további tizenhat településről érkeztek vers- és prózamondók szombaton a kulturális központba, hogy részt vegyenek a Regösök húrján… elnevezezésű verseny regionális döntőjén. A legjobbak egy budapesti gálán lépnek fel.

37 fiatal érkezett Nagyatádra a környékbeli, és távolabbi településekről szombaton a Regösök húrján… elnevezésű versenyre, amit immár tizenkettedik alkalommal rendeztek meg a városban. 

A megnyitón Pünkösd Márton, az NKSK igazgatója köszöntötte a versenyzőket, majd a verseny korábbi visszatérő versenyzője, Völgyi Krisztina énekelt népdalokat, aki áprilisban a keszthelyi Helikon Ünnepségen az arany minősítésen túl a verseny fődíját is megkapta.

A Dél-Dunántúl fiatal vers- és prózamondói rangos zsűri előtt muthathatták be tudásukat. A fiatalok a klasszikusok mellett többek között Váci Mihály, Kántor Péter, Szabó T. Anna, Lackfi János, Kálnay Adél, Várnai Zseni, Bánki Benjámin verseiből válogattak.

A háromtagú zsűri, amelyet Csonka Ibolya színész, Balatincz Gyöngyi mesterpedagógus és Sarkadi Kiss János színész alkotott a legjobbnak a következő versenyzőket ítélte:

5-6. osztály:

1. Weinhoffer Hanna (Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola)
2. Fonay Liza (Pécsi Belvárosi Általános Iskola)
3. Varga Viola Ilona (Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola)
3. Pápai Bence Szilveszter (Drávamenti Körzeti Általános Iskola)

7-8. osztály:

1. Kovács Dávid (Kavulák János Általános Iskola, Berzence)
2. Petrovics Zoltán (Pécsi Belvárosi Általános Iskola)
3. Tóth Janka Liza (Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 
3. Horváth Lili (KKZKÁI Toldi Lakótelepi Tagiskolája, Kaposvár) 

Különdíjban Kőszegi Bendegúz Károly és Detári Laura Ibolya részesült, Nagyatád város különdíját – amelyet a rendezvény fő támogatója, Ormai István ajánlott fel – pedig László Menyhért kapta.

A díjazottak mindegyike a budapesti regösök gálán való szereplésre vívta ki magának a jogot, a szervezők pedig a most nyolcadikos versenyzőket meghívták a Bertók László versmondó emlékversenyre. 

Megosztás