Vegyszeres gyomirtás lesz szerdán

Május 8-án (szerdán) a Nagyatád-Somogyszob vasúti szakasz mentén végez vegyszeres gyomirtást a MÁV. Tájékoztatásuk szerint a kezelt területeken legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos.

A MÁV Zrt. Pécsi Területi Igazgatósága megkezdi vonalhálózata vegyszeres gyomirtását.

Az előzetes ütemterv alapján 2024. május 8-án (szerdán) kerül sor a Somogyszob-Nagyatád vonalszakasz, valamint a Nagyatádot érintő teljes vasúti szakasz területein, állomásain, a megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és a vonalszakaszok területi permetezésére.

A tájékoztatás szerint a tervezett permetezés útvonalterve az időjárás miatt, vagy forgalmi okokból módosulhat.

A gyomirtáshoz használt vegyszerek és vegyszerkeverékek a méhekre nem veszélyesek, a munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területen munka végezhető. A kezelt területeken azonban legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos – hívták fel a figyelmet.

A gyomirtáshoz használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek: Amega Up/Clinic Up/Fozát 480/ Gladiator Forte/Mars 480SL; Chikara 25 WG/Katana; Colombus EC/Magellan; Dezormon; Dropmax; Mezzo; Successor 600.

A vegyszeres gyomirtással kapcsolatban egyéb információt a Somogyszob-Nagyatád szakasz munkavezetőjétől Kovács Róberttől, a 06/30/939-7712 telefonszámon kérhetnek.

Megosztás