Eldugott könyvek Nagyatádon

Megkerültek az elrejtett könyvek! A Városi Könyvtár „Olvass el, add tovább!” akciót szervezett a múlt hónapban, melyet egy találkozóval zártak tegnap délután.

Az elmúlt hónapban a Városi Könyvtár dolgozói 5 mesekönyvet rejtettek el a városban egy üzenettel: olvass el, add tovább, és találkozzunk a könyvtárban január 31-én! Mindegyik könyv Janikovszky Éva egyik közkedvelt mesekönyve volt: A Nagy Zuhé, Az úgy volt…, Már Óvodás vagyok, De szép ez az élet és Bertalan és Barnabás című köteteket tették ki a szervezők a város több pontján: az uszodában, a Csillagszem Óvodában, a Napsugár Óvodában a gyermekorvosi rendelőben és egy fodrászüzletben.

A kezdeményezés célja az volt, hogy az olvasás élményét a kincskeresés izgalmával gazdagítsák, és hogy kiderítsék, milyen messzire jut el egy könyv kéz-a-kézből. Az egyik kötet négyszer cserélt gazdát, mire eljutott a Családok Átmeneti Otthonába. 

De nem csak gyerekek, felnőttek kezébe is eljutott az egyik könyv: a hölgy az unokájával együtt olvasta el és adta tovább a mesés kötetet. A könyvek megtalálóit tegnap délután várták egy beszélgetéssel és teázással egybekötött találkozóra a gyermekkönyvtárban. Perger Judit, az esemény szervezője elmondta: meg fogják ismételni a játékot. 

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás