Még egy kört! Több mint hatvanan vettek részt az első futókihíváson

Új kihívássorozatot kezdeményezett a Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE, melynek első rendezvényét hétfő este szervezték meg a Széchenyi parkban. A résztvevőknek egyre rövidebb limitidőkkel kellett minél több kört futniuk.

„Lehet még egy kör?” – néven rajtolt el hétfő este az a kihívássorozat, melyet a 40 éves Triatád a következő hónapok minden első hétfőjén újra meg fog szervezni. A sportkihívás lényege, hogy a résztvevők minél több kört teljesítsenek a Széchenyi park körül, melynek távja megközelítőleg 600 méter. A csavar, hogy minden egyes kör teljesítésére egyre kevesebb idő áll rendelkezésre.

Az első kört este 6 órakor kezdhette meg a több mint 60 résztvevő a katolikus templom előtti járdakereszteződésnél. A rajtot követően 10 perc állt rendelkezésre a célba érkezéshez, az ennél gyorsabb futók és gyaloglók a maradék időben pihenhettek. A versenyóra szerinti 10 perc 30 másodperckor lehetett elindulni a második körre, ám erre már csak 9 percük volt. A limitidő folyamatosan csökkent, egészen a 15. körig, amikor is már 2:30 alatt kellett célba érni.

A résztvevők az első néhány kört akár gyaloglással is teljesíthették, ezt követően azonban már csak futva lehetett visszaérni a depózóna zárása előtt. A rendezvény ugyanakkor nem verseny volt, ezért a limitidőből kicsúszók továbbra is mozoghattak, csak egy kisebb futókörön a zenepavilont megkerülve. A résztvevők életkora egészen fiatalkortól kezdve az időskorig terjedt. Ahogy azt korábban is megírtuk, a rendezvény célja a nagyatádiak egészséges életmód felé terelése. A rendezvény Kaposvárról is idecsalta a futni vágyókat, többek között Gyöngyösi Jánost, a 2021-es Spathatlon legjobb magyar versenyzőjét.

A rajt után 1 órával, a 10. kört követően már csak a kezdeti mezőny harmada tudta folytatni a kihívást, a 13. körre pedig összesen hárman maradtak, akik végül a 15. kör 2:30-as limitjét is teljesíteni tudták. A leggyorsabb és legkitartóbb résztvevő Filák Milán volt, akinek ifj. dr. Herr Gyula, a Triatád elnöke jelképesen átadott egy sárga futómezt a Tour de France sárga mezének példájára – de ezt a pólót csak a következő hónap hétfőjéig tarthatja meg, amikor is újra megismétlik a kihívást és más is pályázhat a mez elnyerésére. 

Megosztás