Városismereti vetélkedőn ismerték meg Nagyatádot

Hagyományosan a város napjának hetében rendezi meg a Nők Nagyatádért Egyesület a városismereti vetélkedőjét, amely immár évtizedes múltra tekint vissza.

Kedden délelőtt minden óvódából hat gyermek érkezett arra a városismereti vetélkedőre, amelynek a megrendezése már évtizedes hagyománynak számít Nagyatádon.

Az óvodások – miután a saját óvodájuk versével, dalával bemutatkoztak – Nagyatáddal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, továbbá több állomásos, játékos, illetve kreatív feladatokban kellett helyt állniuk. Persze a végén mindegyikük ajándékot kapott.

Szintúgy a hetedikesek, akik a nagyatádi általános iskolákból, illetve az Adyból érkeztek a T25-be délután, ahol a polgármester fogadta őket, aki beszélt az épületről, annak történetéről, valamint jelenéről.

A cél az volt, hogy az T25 termeiben működő kiállításokat – amelyek mindegyikét nagyatádi, Nagyatádhoz köthető művészek munkái díszítenek – megismerjék a fiatalok, a végén pedig képzőművészeti kvízt töltöttek ki, illetve a városnapi meghívót is elkészítették a nyomdatörténeti kiállításon.

Holnap a város napját ünnepeljük. Az ünnepi műsor délután 5 órakor kezdődik a kulturális központ színháztermében.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás