300 ezret fizetett volna egy somogyi férfi, hogy segítsék megölni a családját

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki azért bérelt fel valakit, hogy az segítsen megölni a családját.

A vádirat lényege szerint a vádlott közel 30 évig élt élettársi kapcsolatban a sértettel, akivel közös gyermekük is született. A férfi együttélésük alatt rendszeresen bántalmazta élettársát, ezért a nő és a már felnőttkorú fiú 2021 januárjában egy másik faluba költözött. A terhelt a szakítást követően sem hagyott fel családtagjai háborgatásával, folyamatosan zaklatta és fenyegette őket, majd 2023 őszén elhatározta, hogy megöli a sértetteket.

A vádlott egy ismerőse közvetítésével jutott el ahhoz a személyhez, akit azzal bízott meg, hogy gyermekét és korábbi élettársát vigye olyan helyre, ahol ő inzulintúladagolással végezhet velük. A megbízási díj 300 ezer forint volt, amelyből 24 500 forint előleget adott a vádlott egy kaposvári áruház parkolójában a megbízottnak. A férfi ezen alkalommal a megbízott kérésére a sértettekről fotókat is átnyújtott az azonosításukhoz szükséges adatokkal együtt.

A vádlott emberölés előkészületének minősülő megbízásáról azonban a nyomozó hatóság tudomást szerzett, ezért őrizetbe vették, majd ügyészségi indítvány alapján a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás