A hatodik huszonnégy óra

Pénteken és szombaton rendezték meg, immár hatodik alkalommal a 24 órás cross-maratont Nagyatádon, ahova most már sztárvendég is érkezett.

Maga a crossfit egy több elemből álló sportág, amely egyebek között tartalmaz saját testsúlyos edzést, súlyemelést, kettlebellezést, de a futás is a sportág részét képezi. Ebben az évben fokozták a komplexitását a gyakorlatoknak, így bekerültek új mozgásformák, mint a military és a bootcamp és új gyakorlatok. (balloncipelés, gumigörgetés, gumihúzás)

Idén hatodik éve rendezik meg a 24 órás cross-maratont, ahova 90 sportoló érkezett, az ország több tájáról. Pedig az egész ötlet csak poénnak indult korábban, most pedig már számos támogató állt be a verseny mögé, őket ebben a bejegyzésben említették meg a szervezők.

– A rendezvény egy kis edzőtermi programnak indult, amit 16-17-en teljesítettük, de azt nem terveztük, hogy ebből egy ilyen rendezvény kerekedik évekkel később – mesélte Steiner Zsolt, az SFCworkout edzőterem vezetője.

A 24 órás maraton úgy zajlott, hogy valakik mindig edzettek, egyszerre hét csapat, óránkénti váltásokban. A csapatoknak három óránként volt egy edzése. Egészen vegyes korosztály jött össze, a legidősebb versenyző 60 éves volt, nők, férfiak és fiatalok egyaránt kivették a részüket a feladatokból.

A szervezők három kategóriát is létrehoztak, azért, hogy a kezdők se riadjanak el a megmérettetéstől: a sportággal még csak ismerkedők, a rutinosabbak, de az egészen profik is megtalálták a számításukat. Utóbbiak egyébként végig edzőmaszkban és súlymellényben sportoltak.

– Ez egy komoly fizikai próbatétel volt minden résztvevőnek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki jó érzéssel távozik, ezt mutatja az is, hogy évről évről egyre nő a résztvevők száma.

Ráadásul a végén Ganxsta Zolee is adott egy koncertet a sportolóknak, és ő volt az, aki lezárta ezt a 24 órát, pénteken pedig DJ Jankerboy zenélt. 

Egyébként, aki ódzkodik attól, hogy ellátogasson az edzőterembe, a vezető mindenki megnyugtatott: a kezdőknek minden segítséget megadnak ahhoz, hogy megszeresse és élvezze a sportágat, illetve ahhoz is, hogy a be tudjon illeszkedni a közösségbe.

A szervezők jövőre is megtartják a maraton, és azt ígérik, hogy még az ideinél is nagyobbat fog szólni.

A nagyatádi edzőterem honlapja ide kattintva érhető el: www.sfcworkout.com

Megosztás