45 nagyatádi gyermeket táboroztat szünidőben az RSZSZK

A héten tábort tart az RSZSZK a főként hátrányos helyezetű nagyatádi gyerekeknek, aminek a tematikája ebben az évben a környezettudatosság, de természetesen szórakozásból sincs hiány.

Hétfőtől péntekig rendezi meg a Rinyamenti Szociális és Szolgáltató Központ azt a tábort, ahol főként hátrányos helyzetű nagyatádi gyerekek vesznek részt.

Egész hétre igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy színesen, élménydúsan és eseménygazdagon teljen el ez a hét. Ma a Bárdos iskolában egy ismerkedős délelőttöt követően a bátrak kipróbálhatták a karaoke-t, délután pedig az EFI munkatársai érkeznek a fiatalokhoz. Kedden a strandra látogatnak, ezt Kolics Tamás jelentős támogatásának köszönhetően tudják megtenni.

– Ebben az évben a környezettudatosság köré épül a legtöbb programunk. Szerdán állatvédelmi bemutatón veszünk részt, ahova egy terápiás kutya is érkezik, és állatvédelemmel kapcsolatos standokat állítunk fel, ahol csapatban dolgozhatnak a gyerekek – mondta el Ivókné Pintér Melinda, az RSZSZK igazgatója, aki kiemelte, hogy a számos támogatónak köszönhetően tudnak ilyen változatos programot biztosítani. Hozzátette: a tábor legfőbb támogatója Ormai István polgármester volt.

A táborban a gyerekeknek napi háromszori étkezést kapnak, ezeken kívül a Vitaminporta jóvoltából gyümölcsök és zöldségek, valamint édesség is várja a fiatalokat.

Csütörtökön Kaszóba kirándulnak, megnézik a Baláta-tó környékét, és még idegenvezetőt is kapnak mellé. Pénteken pedig a Csónakázó-tó környékére mennek szemetet szedni, mindezzel pedig az a cél, hogy felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a hét pedig egy közös fagyizással zárul pénteken délután.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás