Átadták az év tanára és az év diákja díjakat

Több nagyatádi diákot és tanárt is díjaztak csütörtökökön Kaposváron.

A Kaposvári Szakképzési Centrum „Év tanára” és „Év diákja” elismeréseit csütörtökön adták át a Eötvös Loránd Műszaki Technikumban. Itt 38 tanuló és 20 oktató vehetett át díjat, köztük nagyatádiak is.

– A motiváció ereje egyértelműen látszik tanárnál, diáknál egyaránt, akik időt és energiát sokszor saját magukat sem kímélve a teljes tanéven keresztül készültek, dolgoztak, küzdöttek azért, hogy a lehető legjobban teljesítsenek – idézte Weimann Gábornét, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatóját a Sonline.

Év diákja-díjat vehetett át a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium tanulói közül:

  • Rengel Tamás a Csorba Győző versmondó versenyen elért 1. helyezésért.
  • Bartha Boglárka a Diákolimpia országos döntőjében, ugrókötél sportágban elért 2. helyezésért.
  • Rácz Előd Béla a Zrínyi Ilona Matematikaverseny vármegyei döntőjében elért 1. helyezéséért és az országos döntőben való helytállásért.

Év tanára-díjat vehetett át a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium oktatói közül:

  • Hornyák Katalin    a Csorba Győző versmondó versenyre történő sikeres felkészítői munkájáért. Oktatónk Nagyatád közössége érdekében, hosszú időn át önzetlen és eredményes tevékenységéért nemrégiben Pro Communitatis Nagyatád díjat vehetett át. Gratulálunk!
  • Jüngling-Czotter Éva a Diákolimpiára történő sikeres felkészítői munkájáért.
  • Déri Ildikó a Zrínyi Ilona Matematikaversenyre történő sikeres felkészítői munkájáért.

Év Innovatív Oktatója-díjat vehetett át:

  • Balla Ildikó, a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola oktatója a kiemelkedően sikeres szakmai projekt tervezése és megvalósítása elismeréséül.

A tanárnő rendszeresen készíti fel tanulóit a sikeres szakmai vizsgák mellett a hasonlóan eredményes szakmai versenyekre is. Ilyen volt idén a kereskedelmi értékesítő tanulók „Légy a szakmád mestere” elismerése, valamint az oktató végzős vendéglátós osztályának sikeres szereplése a „Értékeink megyén innen” vetélkedősorozaton is. A tanárnő rendszeresen szervezi az iskola Pénz7 témahét programjait, de tanulói szép eredményt értek el a tanév során a „Vásárolj okosan” vetélkedőn és a Krúdy-napon is – írja a NASZI.

A több évtizedes, kiemelkedő, lelkiismeretes és példamutató oktatási tevékenységéért Kulturális és Innovációs Miniszter Oktatói Szolgálati Emlékérmet adományozott:

  • Balla Gyulának, Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium oktatójának.

(A kiemelt képen Döméné Lajos Katalin és Balla Ildikó látható.)

Megosztás