Az elmúlt öt évben minden kupaselejtezőt idegenben játszott a Nagyatádi FC

Elkészült a Magyar Kupa Somogy Vármegyei Selejtezőjének sorsolása. A Nagyatádi FC – úgy, ahogy az elmúlt öt évben mindig – most is idegenben játszik, de nem csak ez a probléma.

Utoljára 2019. augusztus 21-én játszott hazai pályán megyei selejtezőmérkőzést a Nagyatádi FC a Magyar Kupában. Akkor a Somogysárd ellen léptek pályára a mieink. Az azóta eltelt csaknem 5 évben minden alkalommal idegenben kénytelenek lejátszani a selejtezőket.

Ez idén sem fog megváltozni, hisz az MLSZ Somogy Vármegyei Igazgatósága közzétette az erre a szezonra érvényes sorsolást, és a Nagyatád a Csurgó – Balatonlelle párharc győztesével játszik majd főtáblára kerülésért. Idegenben. 

Ráadásul a mérkőzést június 1-jén rendezik meg. Jó eséllyel a Nagyatád, vagy a lehetséges kupaellenfél a Balatonlelle (illetve aznap szintén selejtezőt játszó Nagybajom és Kadarkút) valamelyike a vármegyei bajnoki cím várományosa. A vármegyei bajnokok pedig osztályozómérkőzést játszanak az NB 3-ba kerülésért, amelynek az időpontját a Magyar Labdarúgó Szövetség szintén június első hétvégéjére datálta. Még egy adalék: a selejtezősorozat korábbi fordulóját május 15-én, szerdán, tehát hétközben rendezik, azaz semmi nem tiltaná, hogy a június első hétvégéjére kiírt kupafordulót – amikor a bajnokaspiránsok valamelyike nyilvánvalóan érintett lesz egy másik sorozatban is – hétközben rendezze meg a somogyi szövetség.

– A Magyar Kupa selejtezőjében lehet ugyan halasztást kérni, de ebbe mind a szövetségnek, mind az ellenfélnek bele kell egyeznie. De a halasztás a csapatoknak nem jó, senki nem akar június közepén, három héttel a bajnokság befejezése után tétmérkőzést játszani – mondta Papp Zoltán, az NFC vezetőedzője.

Elmondta azt is, hogy az előző szezonban – a sorsolás szeszélye folytán – mind az öt selejtezőt idegenben játszották le a mieink. (Igaz, így is főtáblára, előtte pedig a legjobb 32 közé kerültek.)

Mindenesetre a fentebb soroltak közül akárki fogja megnyerni az idei szezont abban a helyzetben találja magát, hogy választania kell: vagy a Magyar Kupában indul, vagy osztályozót játszik az NB 3-ért. 

Az ezekkel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük az MLSZ vármegyei igazgatóságát, amennyiben válaszolnak, beszámolunk róla.

Megosztás