Három párt és egy nagyatádi civil szervezet bemutatta közös polgármesterjelöltjét 

Szerda délelőtt 11 órakor egy sajtótájékoztató keretében mutatta be közös nagyatádi polgármesterjelöltjét, Pünkösd Mártont a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Nagyatádi Közéleti Egyesület. 

Miután Rákóczi Attila a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi elnöke köszöntötte a vendégeket, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke a nagyatádi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

– Azt gondolom, hogy egy nagyon fontos fegyvertény, hogy ha már 2019-ben is egy városban az ellenzéki érzelem, az ellenzéki érzelmű választók érvényre tudták juttatni az akaratukat. Ez 2024-ben még fontosabb lesz – mondta a párt alelnöke.

Kiemelte: az emberekért, a köz és közösség szolgálatáért kell dolgoznia egy polgármesterjelöltnek. Hozzátette: A DK készen áll minden együttműködésre, nemcsak azokkal a pártokkal és civil szervezetekkel, akik eddig támogatták Pünkösd Mártont, hanem mindenkivel, hiszen csak azért érdemes politizálni, ha az ember a közösséget, a közössége jólétét akarja szolgálni.

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt társelnöke arról beszélt: a pártja mindenhol támogatja azokat az embereket, akiknek olyan értékrendjük van, akik nemcsak értik, hanem érzik is a helyi emberek, gondját, baját, olyan embereket támogatnak, akik számára polgármesteri hivatal egyben a segítség háza.

Megerősítette: a párt helyi és országos választmánya támogatja a jelölt indulását a júniusi önkormányzati választásokon.

– Rendkívül fontos, hogy megmaradjanak az országban a szabad gondolkodás szigetei, ahol lehet nyugodtan, nyíltan beszélni az utcán párthovatartozás nélkül. Nagyatád ilyen – fogalmazott a társelnök.

Kolber István, egykori területfejlesztési miniszter azt mondta: csaknem fél évszázadon át dolgozott nagyatádiakkal, és Pünkösd Márton méltó utódja lehet azoknak az embereknek, akik az elmúlt évtizedekben vezették a várost.

Perger Péterné, a Nagyatádi Közéleti Egyesület elnöke is támogatásáról biztosította a jelöltet.

– Nagyon bízom abban, hogy az ő reális és a racionális döntései mellett néha azért a szívét is fogja használni a döntései meghozásánál – fogalmazta meg Perger Péterné.

Pünkösd Márton a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a képviselőjelöltek kiválasztása hamarosan lezárul. A céljairól is beszélt.

– A nagyatádiak leginkább munkahelyteremtő és gazdaságfejlesztő döntéseket várnak tőlünk. Egyebek között a Városfejlesztő Kft. gazdaságfejlesztő tevékenységét erősíteni kell, a sikeres vállalkozókból egy önkormányzati tanácsadó testület létrehozását tervezzük, továbbá szeretnénk folytatni azt a projektet, ami a termálvíz energiájának hasznosítását szolgálja. 

Ezeken felül a tervek között szerepel egy családi események kiszolgálására alkalmas rendezvényterem létrehozása, a kulturális infrastruktúra racionalizálása, hatékonyabb turisztikai marketing alkalmazása. 

Továbbá elmondta, hogy a helyi civil és sportszervezetekkel további támogatását kiemelten fontosnak tartja, hisz ők a város motorjai.

A jelölt egyik legfontosabb célja, hogy az önkormányzat visszakapja az államtól a gyógyfürdő fejlesztésére egyszer már átadott, majd visszavett 1200 millió forint támogatást. 

A polgármesterjelöltet támogató szervezetek bemutatták a képviselőjelölteket is, ők Bányászné Tóth Mária, Horváthné Radics Mária, Baumgartner Zoltán, Fülep István, Merczigán Balázs és Ágh László.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás