Az otthonában tört-zúzott egy somogyi férfi, majd a kiérkező rendőröket is megtámadta

Szilveszterkor arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy somogyi férfi tör-zúz otthon. Amikor a rendőrök kiérkeztek, őket is megtámadta. Mindezt úgy, hogy közben a felfüggesztett börtönbüntetésért töltötte, így az ügyészség indítványozta a letartóztatását, amelyről ma dönt a Kaposvári Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. december 31-én, 12 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy Somogy vármegyei településen található lakóházban egy ittas férfi tört-zúzott az ingatlanban, majd családtagjaival agresszíven viselkedett.

Az intézkedés kezdetén a járőrök bementek az ingatlan udvarára, elindultak a lakóház bejárati ajtajának irányába, amellyel egy időben a középkorú férfi kijött az ingatlanból és elindult a rendőrök felé. Az egyenruhások felszólították, hogy igazolja magát, a férfi azonban ezen felszólításnak nem tett eleget és tovább haladt az utca irányába. Az ittas férfi a felé közeledő járőrhöz ért, majd azért, hogy az intézkedés alól kivonja magát, meglökte a rendőrt, és a vállánál fogva az utca irányába tolta.

Ezt követően a rendőrök az elkövetőt megbilincselték, aki még ekkor is aktívan ellenállt, és megpróbált kifordulni, valamint kezeit a fogásból kihúzni.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem tett vallomást.

A gyanúsítottat 2022 júliusában minősített súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 8 hónap végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt próbaidő hatálya alatt követte el.

Mindezek alapján – mivel a terheltet a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől – megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén újabb súlyos, erőszakos jellegű szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A nyomozó ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amelynek elrendeléséről a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája ma dönt.

(A fotók a helyszíni szemlén készültek.)

Megosztás