Csak az ügyfelek és a szolgáltató tudja, hol szűnik meg a vezetékes telefon

Úgy tűnik, hogy nem tartozik a nyilvánosságra, hogy pontosan melyek azok a települések, ahol megszűnik a vezetékes telefon, mindenesetre Bolháson, Kivadáron és Polányban biztosan.

A Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatósága a kérdésünkre azt írta, hogy

a vezeték nélküli (GSM-RLL) technológián nyújtott, helyhez kötött telefonszolgáltatást technológiakivezetés miatt 2024.február 28-tól megszüntetjük, így ettől az időponttól kezdve az érintett ügyfelek a telefonszolgáltatást már nem tudják igénybe venni.

Azt írták még, hogy november 28-án kiküldött, tértivevényes levélben értesítették erről az ügyfeleket.

Ahol van koax vagy optikai hálózat kiépítve, ott tudnak az ügyfeleiknek továbbra is vezetékestelefon-szolgáltatást biztosítani, ám a hívószámot nem tarthatják meg. Erről azt írták:

Amennyiben az új technológián nyújtott szolgáltatást ügyfelünk megrendeli, a hívószámváltozásról – az ügyfél kérésére – 6 hónapig díjmentes hangbemondásban tudunk tájékoztatást adni a hívó félnek.

Ahol nincs ilyen technológia kiépítve, ott a továbbiakban nem lesz elérhető a vezetékes telefon. Ilyen például Bolhás, Kivadár és Polány, ám többszöri megkeresésünkre sem válaszolt a szolgáltató arra a kérdésre, hogy Somogyban hány helyen szűnik meg az elavult technológia miatt a szolgáltatás, csak annyit írtak, hogy az érintett előfizetőket levélben tájékoztatták.

Ezeken a helyeken egyébként a mobilszolgáltatást ajánlják, ám mind Bolháson, mind Polányban – finoman fogalmazva is – hagy némi kívánnivalót maga után ennek a szolgáltatásnak a minősége.

Arra sem válaszoltak, hogy tervezik-e, hogy ezeken a helyeken tervezik-e a mobilszolgáltatás fejlesztését.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás