Élménydús katonai tábor a 63. Bázison

Harmadik éve tartanak katonai napközis tábort a 63. Bázison turnusonként 20-25 résztvevővel.

Ottjártunkkor épp a mászófalon küzdötték át magukat a jellemzően 8-12 éves gyerekek, de a tábor egésznapos elfoglaltságot biztosít a fiataloknak a 63. Bázison. A katonai napközis tábort már harmadik éve rendezik meg, van, aki harmadszor tér vissza.

Az 5 nap alatt a katonai alapismeretek igyekszünk átadni. Itt a viselkedés kötöttebb ugyan, mint egy átlagos táborban, hisz reggelente sorbaállás, menetelés és egyéb olyan dolgok is vannak, amik alól a valódi katonák sem kapnak felmentés. Eleinte még fegyelmezetlenebbek, de a hét második felére már teljesen beleélik magukat a katonásdiba, megtanulnak csapatként, kvázi szakaszként együtt dolgozni – mesélte Végvári Valentin a tábor egyik előadója.

Nemcsak a nagyatádi gyerekek között népszerű ez az öt nap, Barcsról és Kaposvárról is érkeznek fiatalok. A résztvevőknek napi háromszori étkezést biztosítanak a szervezők.

A legnépszerűbb elem egyértelműen az airsoft replikákkal a lövészet és az épületharc. Ennek során a harcászati alapismeretek elsajátításán túl a célzási, tüzelési testhelyzeteket is megtanulják, de nemcsak elmélet, hanem gyakorlat is párosul hozzá: lőlapokra, célokra lőhetnek. A koronát pedig az utolsó napokon a túszszabadítás teszi fel az egész hétre, itt csapatként együtt dolgozva az épületekben gyakorolják az elsajátított technikákat. A katonai programokon túl akadálypálya és paintball is színesíti az amúgy sem szegényes kínálatot.

Legközelebb a bázison július 22. és 26. között lesz egy játékos élménytábor, itt szintúgy napi háromszori étkezéssel várják a gyerekeket, és rengeteg játékkal, szabadulószobával, akadálypályával, tűzoltóbemutatóval, élő csocsóval, darts-szal és biliárddal. Egyéb részletek a bázis közösségi oldalán.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás