Ma délután Ország László tart tárlatvezetést a Dohánybeváltóban

Különleges környezetben látogatható egy kiállítás a nyár folyamán Nagyatádon, a több mint 110 éves Dohánybeváltóban a földszinttől a tetőtérig találunk valami érdekeset.

Az épületbe belépve egy helytörténeti kiállítás fogad minket, megismerhetjük a Dohánybeváltó történetét (Hauptman Gyöngyi, Huszár Endre), melyről egyébként az AtádHíren is olvashatnak (1. rész, 2. rész).

A földszint másik termében és a két emeleten Ország László alkotásai láthatóak. A hagyományosnak mondható technikák mellett a művész fémlemezre olvasztott műanyagból készült képeit is megnézhetjük, de elektromos eszközök felhasználásával megalkotott, úgynevezett elektrográfiákat is szemügyre vehetünk.

Július 5-én, pénteken 17 órától tárlatvezetést szerveznek Ország Lászlóval. A kiállítás szeptember 14-ig, csütörtökön, pénteken és szombaton, 15 és 18 óra között látogatható.

A tárlat megtekintése nekünk nagyjából 1-1,5 órát igényelt, természetesen ennél gyorsabban vagy lassabban is lehet haladni, és a múlt heti, melegebb időjárás miatt sem volt az épületben különösebben magas a hőmérséklet.

(Fotók: Boti Lóránt)

Megosztás