Ezeken a napokon lesz a tavaszi lomtalanítás Nagyatádon

A szolgáltató két ütemben végzi a tavaszi lomtalanítást a városban. Elsőként az északi, majd rá egy hétre a déli városrész kerül sorra.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint április 5-én, pénteken az északi, április 12-én, pénteken pedig a déli városrészekben lesz a tavaszi lomtalanítás Nagyatádon.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni – kéri a szolgáltató. A társasházi ingatlanokra szintúgy ezek a szabályok vonatkoznak.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, ólomakkumulátor, vegyszer)! A szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el hulladékot.

Fontos megjegyezni, hogy a családi házas ingatlanokról háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3 köbméter) lomhulladékot szállítanak el.

Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll a szolgáltatónak módjában elszállítani, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

Egyúttal arra is felhívják a figyelmet, hogy a nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – TV, hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. – személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok, lakossági veszélyes hulladékok (festék, ólomakkumulátor, vegyszer), kárpit nélküli fa bútorok, illetve textil hulladékok (ruha, lakástextil) leadására.

A hulladékudvar kedden 7 és 13 óra, míg szombaton 7:30 és 13 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Kérik, hogy a hulladékudvarba történő beszállítás előtt mindenképp tájékozódjonak a leadható hulladékok teljes köréről és azok esetleges mennyiségi korlátozásairól, amely elérhető a szolgáltató honlapján is. (http://viridis-pannonia.hu/hu/ceginformacio/kapcsolatok.html#hulladekudvarok)

A szabálytalan közterületi hulladék kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!

Megosztás