Nyitott kapuval várja a gyerekeket Marika néni és a tojásfa

Nemcsak Nagyatádról, hanem az ország számos pontjáról a csodájára járnak Horváth Istvánné tojásfájának. Amikor elkezdte, akkor 500, mostanra már 6 ezernél is több tojás díszíti az udvart. Ma az óvodások váltásban érkeztek a húsvéti udvarba.

A Csillagszem óvodásai izgatottan sétáltak a Selmecbányai utcában, hogy egy kis húsvéti csodában lehessen részük. Horváth Istvánné udvarának szinte mindenki a csodájára jár, az ország számos pontjáról érkeznek látogatók, hogy egyrészt a fát, másrészt pedig magát az udvaron berendezett csendéletet megnézzék.

Az óvodások a húsvéti készülődés jegyében látogattak el az udvarba, aminek a kapuja – ha Marika néni otthon van – mindig nyitva áll a kíváncsiskodók felnőttek és gyerekek előtt egyaránt. Így megy ez már több éve.

– 2013-ban kezdtem el a tojásfát díszíteni. Akkor a ház előtt állt egy élő szilvafa, azt díszítettem fel, akkor még csak 500 darabot tettem rá. Minden évben valami mást próbálok kialakítani, vannak saját kézzel készített, illetve vásárolt díszek is.

Azt mondja, ha meglát valahol egy díszes tojást, akkor megveszi, és a következő évben felkerül az is a fára. Így jutottunk el mára odáig, hogy 6 ezer tojás díszíti a fát, amit napokig tart feldíszíteni. De megéri, hisz az önfeledt, mosolygó és boldog gyermekarcok látványa megfelelő fizetség a fáradozásért. Több gyermek azt mondta, hogy otthonra is szeretne tojásfát, persze, valószínűleg a lépték kisebb lesz (bár egyikük azt mondta, hogy olyat szeretne, amire 500 millió tojást aggatnak), de kiváló közös program feldíszíteni egyet az otthonunkban is.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás