Fontos dátum közeleg a diákok számára

A felsőfokú intézmények, a közép- és emeltszintű érettségi és a szakmai vizsgák jelentkezési határideje egyaránt február 15. – hívja fel a figyelmet a Kaposvári Szakképzési Centrum.

felvi.hu oldalon számos hasznos információt is találnak a továbbtanulni vágyók. A felvételi tájékoztatót is érdemes itt újra átfutni, amely január 31-ig frissült a hivatalos kiegészítéssel, így tartalmazza a decemberi megjelenés óta történt változásokat.

A május-júniusi emelt -és középszintű írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákra szintén február 15-ig tudják benyújtani a jelentkezéséket az érintett diákok. Érettségi vizsgára a tanulói jogviszonnyal rendelkező vizsgázók csak a „saját” intézményükben jelentkezhetnek.

Azok az érdeklődők, akik nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és jelenleg nincs tanulói jogviszonyuk, a középiskolai tanulmányok befejezését követően a kormányhivataloknál jelentkezhetnek érettségi vizsgára – az Oktatási Hivatal honlapján elérhető  jelentkezési lap kitöltésével.

A szakmai vizsgák jelentkezési határideje ugyancsak február 15. A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok szintén a saját szakképző intézményükben jelentkezhetnek vizsgára – írja tájékoztatójában a szakképzési centrum.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás