Halálos lakástűz volt a hétvégén Somogyban

A hétvégén összesen huszonkettő műszaki mentésnél és öt tűzesetnél volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására. Péntek reggel a csúszóssá vált utak miatt elakadt, vagy árokba csúszott autók mentéséhez riasztották az egységeket. Szombaton Balatonföldváron követelt áldozatot egy lakástűz írja a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres lakóház szombat este Balatonföldváron, a Liszt Ferenc utcában. A tűzoltók több oldalról dolgozva hamar megfékezték a lángokat. Az épületben a tűz keletkezésekor ketten tartózkodtak, egyiküknek sikerült kimenekülnie az épületből, de egy idős ember életén már nem lehetett segíteni. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Fotó: Somogy VMKI

Összeütközött két autóbusz és egy személyautó pénteken Simonfa térségében, a 67-es főúton. A sérült járművek teljesen eltorlaszolták az utat, így több arra közlekedő is elakadt a csúszós emelkedőn. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói áramtalanították a balesetet szenvedett autókat, majd levontatták a gépjárműveket az útról. Az eset során senki sem sérült meg. Az önkéntesek ezt követően segítettek az elakadt járműveknek feljutni a domb tetejére, ahonnan már önállóan tudták folytatni az útjukat.

65ae5ec5bbb167.40239680
Fotó: Kaposvár HTP

Letért az útról és a szántóföldre csapódott egy autó pénteken, Várda külterületén. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd csörlővel levontatták a szántóföldről. A jármű sofőrje nem sérült meg, önerejéből ki tudott szállni az autóból.

Egymásba rohant két gépkocsi péntek este a Kaposvárt és Toponárt összekötő úton. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd felitatták az úttestre folyt olajat. A gépkocsikban csak a sofőrök utaztak, egyikük megsérült a balesetben.

1079442
Fotó: Karád ÖTE

Szombaton kigyulladt egy személyautó motor- és utastere Karádon, a Kossuth Lajos utcában. A balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.

Csurgón is egy gépjárműben keletkezett tűz szombaton, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat és akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

1079444
Fotó: Kadarkút ÖTP

Vasárnap délután egy jákói családi ház kazánházában csaptak fel a lángok. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos eloltotta a körülbelül két négyzetméteren égő lángokat, az egység pedig visszahűtötte a még izzó részeket.

65ae5eb24fce64.88060973
Fotó: Siófok HTP

Kisteherautó és személyautó karambolozott vasárnap délután az M7-es autópálya siófoki szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon. A baleset következtében rengeteg törmelék került az úttestre. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A két járműben összesen hárman utaztak, a személyautóban utazó két ember megsérült a balesetben.

Megosztás