5 tipp az elektromos készülékek kiválasztásához

Vajon melyek azok a konyhai kisgépek, amik nélkül ugyan lehet boldogulni, csak kérdés, megéri-e a fáradságot? Ha egyszer könnyedén kiválaszthatóak azok a típusok, amik jó, ha kézközelben és konyhapulton várakoznak! (X)

1. tipp – Éljen a teljesítmény!

konyhai robotgépek esetén az egyik legfontosabb paraméter a teljesítmény. Mennyit bírnak? Mekkora fordulatszámra képesek? Mert bizony velük szemben az is teljesen normális elvárás, hogy mondjuk a tészta összegyúrásában is segítséget jelentsenek. Hol van már az az idő, amikor ezek a gépek legfeljebb a krémek kikeverésében meg a tojásfehérje felverésében vehettek hatékonyan részt. Ez ma már az alapnál is alapvetőbb. Ahhoz, hogy a jelenlegi kor elvárásainak maradéktalanul megfeleljenek nélkülözhetetlen az a fokú teljesítmény, ami egyet jelent a nagyfokú strapálhatósággal. Így még a kelt tészták alkotóelemeinek összedolgozása sem jelenthet kihívást.

2. tipp – Éljen a helytakarékosság!

Azokban a konyhákban, ahol eredendően kicsi a hely, nagyon praktikus, ha rendelkezésre áll egy helytakarékos kivitel. Vagy olyan módon, hogy maga a szerkezet kisebb részekre is szétszedhető, ezzel megkönnyítve az elhelyezést, vagy az összecsukhatóságon keresztül, ami nem egyszer újfent jó szolgálatot tehet. Természetesen akadnak olyan eszközök, ahol a kis méret nem megoldható feltétel, viszont nyilván ezek bevállalása és megvásárlása így is-úgy is egyéni döntés eredménye.

3. tipp – Éljen a gyorsaság!

A tempós működés és a teljesítmény sok esetben összefüggnek egymással. A kávéfőzőnél például előnyös, ha nem tart sokáig a lefőzés, ugyanis ez a jelenség többnyire vízkövesedésre utal. De természetesen akadnak olyan típusok, melyeknél az időtartam, már ami az elkészítést illeti egyéni igényekre szabható. Mindenesetre egy fáradt hajnalon vagy fásult munka utáni délutánon sokat jelenthet, ha a kiszemelt gép gombnyomásra végzi a feladatát mindenféle időhúzás nélkül. 

4. tipp – Éljen a dizájn!

Minél kezesebb egy készülék annál jobb választás, és minél kompaktabb a kialakítása annál több örömöt kínál. Bár nem a külső a lényeg, de a stílusosság mindenképpen fontos szempont. Ez különösen akkor igaz, ha a készülékek a pulton, szem előtt foglalnak helyet. Igaz kétségtelen tény, hogy a vonzó megjelenés így is sokat adhat hozzá az élményhez!

5. tipp – Éljen a megtérülés!

A pénztárcabarát áron beszerzett és örömmel használt gépek rövidtávon behozhatják a rájuk áldozott összeget, ezzel tovább fokozva az elégedettséget!

(Szponzorált tartalom)

A fotó forrása: Vershinin89 / Shutterstock.com
A fotó forrása: Vershinin89 / Shutterstock.com

Megosztás