8-10 katonai iskolát akar a kormány

Akár tíz honvédelmi középiskola, kollégium is működhet a közeljövőben, de a kötelező sorkatonaság most nincs napirenden a Népszava információi szerint.

2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését a Népszava információi szerint. A katonai középiskolák nagy része azt követően zárt be, hogy 2004-ben megszüntették a kötelező sorkatonai szolgálatot.  A Népszava megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium (HM) közölte, hogy a tervek szerint 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését Magyarországon.

Két új katonai középiskola megépítésének az előkészületei már elindultak Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron. A HM-nél elmondták: a korábbi évekhez hasonlóan továbbra sem szerepel a kormány napirendjén a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetése.

A beruházások célja, hogy a korábban a szocialista kormányok által bezárt honvédelmi iskolák és kollégiumok újra biztos hátteret és utánpótlásbázist adjanak a Magyar Honvédség számára – írta a lapnak a HM.

(Fotó: honvedelem.hu)

Megosztás