A dekoratív étkezőasztalok

Az étkezőasztalok az otthon alapelemei, legyen szó akár mindennapi étkezési helyről, különleges esemény kapcsán rendezett vacsorákról vagy családi összejövetelekről. (X)

A bútor mérete és a rendelkezésre álló hely közötti megfelelő egyensúly megtalálása javíthatja a helyiség megjelenését és funkcióját. Előfordulhat, hogy egy kisebb asztal nagyobb szobában nem a kívánt fókuszpont, és fordítva, a nagyobb asztal szűkössé teheti a helyet. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Fontos az étkezőasztalok mérete

Ahhoz, hogy jobb képet kapjon a kívánt étkezőasztalok méretéről, alaposan mérje meg az étkező méreteit. Az új étkezőasztal helyének megtervezésekor vegye figyelembe a meglévő bútorok, például a könyvespolcok elhelyezkedését, és ellenőrizze, hogy az étkezőasztalok felállítása után ki tudja-e nyitni az ajtót és akadályok nélkül tud-e közlekedni az otthonában.

Ha szűk a folyosója, fontolja meg, hogyan viszi be az asztalt a szobába. Rajzolja meg a szoba alaprajzát az elrendezés megjelenítéséhez. Ha tud körbejárni, kinyitni az ajtókat, hozzáférni a fiókokhoz és polcokhoz anélkül, hogy átlépné a padlón jelölt területet, akkor az étkezőasztalok megfelelő méretűek.

A legjobb kiindulópont az esztétikus és a tervezési stílus. Próbálja ki, milyen hangulatot keres az otthona dekorációjában, és hogy illik-e egy modern étkezőasztalhoz.

A nagy vacsorapartikhoz leginkább megfelelő asztaloktól kezdve az otthona azonnali hangulatát kölcsönző darabokig – a hazai internetes boltokban megtalálhatóak a legjobb étkezőasztalok, amelyekbe most érdemes beruházni. A tömör tölgy és márvány típusoktól a kerek étkezőasztalokig igen széles a választék.

Milyen típusú étkezőasztalok a legjobb választás?

A legtöbb étkezőasztal – téglalap alakú. Ennek megfelelően a kerek étkezőasztalok ideálisak kisebb helyiségekbe, mert nincsenek sarkok, amikbe beleütközhetünk. Ha talapzatos étkezőasztalt választ, akkor általában több személy ülhet le, mint az azonos méretű és más formájú bútorokon.

Fontolja meg az asztal elsődleges használatát. A kerek vagy négyzet alakú étkezőasztalok alkalmasak gyertyafényes vacsorák vagy meghitt összejövetelek bensőséges hangulatának megteremtésére, ahol mindenki ugyanolyan távolságra van egymástól.

A kihúzható étkezőasztalok

Remek választás az olyan kis helyekre, amelyeket esetleg nem szeretne megtölteni hat- vagy nyolcszemélyes étkezőasztallal. A kihúzható étkezőasztalok azt jelentik, hogy az idő nagy részében egy kis négyszemélyes asztal foglalja a helyet, de eleget tesz a vacsorapartiknak, amikor extra étkezőhelyre lenne szüksége.

Az online boltokban megvásárolható típusok közül tökéletes lehet, a 30 ezer forintért beszerezhető bükkfa és bútorlap anyagból készült szétnyitható étkezőasztal, amelynél az asztallap méretei összecsukott helyzetben: 80 x 60 cm és szétnyitott állapotban: 80 x 120 cm. Az termék magassága pedig 76 cm.

Az étkezőasztalok tekintetében erre a típusra is jellemző, hogy lapra szerelve érkezik, viszont többfunkciós használatra nagyon alkalmas. Mindig érdeklődjünk az online kereskedőnél, hogy a megvásárolt árucikket a futárszolgálat alkalmazottai összeszerelik e-vagy sem.

Az étkezőasztalok anyagának eldöntésekor feltétlenül vegyük figyelembe a szobát és a felállított tárgyakat. Válasszon valamit, ami beleolvad a meglévő étkező dekorációjába, hogy nyugodt, harmonikus környezetet teremtsen az étkezéshez. Az elemek keverése és párosítása élénk stílust kölcsönöz étkezőjének. Nincs jó vagy rossz választás, és ez egy lehetőség, hogy kísérletezzen anyagokkal, hogy meghatározza a teret. Az étkezőben a fából készült asztal különleges fókuszpont lehet, és ha üveglapos asztalt szeretne, tágasabbá teheti a teret.

Vásárlás előtt

Ahogy korábban említettük, a bútorokat szétszerelt állapotban szállíthatják, ezért mindenképp érdeklődjünk, hogy a futárszolgálati díj tartalmazza-e az étkezőasztalok elemeinek összeszerelését, ellenkező esetben szükséges lehet a csavarhúzó és a kalapács, valamint a használati útmutató.

(Szponzorált tartalom)

 

Megosztás