A NAV honlapjának álcázva csapnak le a csalók!

Újabb adathalász weblap került fel a világhálóra, mely a NAV hivatalos honlajának adja ki magát. A járványra hivatkozva ígér adóvisszatérítést a csalók által kreált felület.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott, csaló portál jelent meg az interneten. A felület a járványra és kitalált adóvisszatérítésre hivatkozva ígér pénzt – adta hírül a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Figyelmeztetnek mindenkit, hogy a csábító, de gyanús ígéreteknek senki ne dőljön be, senki ne kattintson az ilyen álcázott honlapokra, mert komoly következményei lehetnek, ha adataink illetéktelenek kezekbe kerülnek.  A NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat!

Nem ez volt az első eset, hogy csalók meghamisították a NAV honlapját: már 2015-ben és 2019-ben is felbukkantak hasonló oldalak, melyek rendszerint személyes adatokat gyűjtöttek be az óvatlan felhasználóktól.

Ha gyanú merült fel bennünk az oldal eredetiségével kapcsolatban, érdemes közelebbről megvizsgálni a weblap címét: ha abban sok a furcsa karakter, idegen nyelvű szó, és az eleje nem tartalmazza a https://nav.gov.hu/ címet, akkor biztosra vehetjük, hogy átverésről van szó.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás