Egyetlen koronavírusos van egész Somogyban

Ma először megtudhattuk, hogyan oszlik meg az aktív fertőzöttek száma területenként. Kiderült, megyénkben mindössze egy koronavírussal fertőzött ember él.

Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertetése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Tolna megyében nincs aktív fertőzött. Budapesten 487, Zalában 202, Fejér megyében 146, Pest megyében 144, Komárom-Esztergom megyében 135, Nógrádban 22, Csongrád-Csanád megyében 13, Veszprém megyében 8, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 6, Győr-Moson-Sopron megyében 5, Hajdú-Biharban 4, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében 3-3, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Hevesben 2-2, Somogyban 1 a fertőzöttek száma.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy a ballagások megfelelő távolságtartással, a higiéniai szabályok betartásával lebonyolíthatók. A szülőknek ugyanakkor azt javasolják, hogy az esemény ideje alatt az intézményen kívül tartózkodjanak.

 

Megosztás