Február 1-ig maradnak a korlátozó intézkedések

A miniszterelnök ma reggel jelentette be, hogy a hatályban lévő korlátozó intézkedéseket a hónap végégig meghosszabbítják. Európa többi országa is hasonlóan jár el.

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban adott interjújában jelentette be, hogy február 1-ig meghosszabbítja a kormány a jelenlegi korlátozó intézkedéseket, vagyis egyelőre nem várható semmilyen enyhítés sem a középiskolások oktatásában, sem a kijárási korlátozásban, sem pedig a vendéglátóhelyek látogathatóságában. A kormányfő elmondta: igyekeznek minél több oltóanyagot szerezni, ám az uniós beszerzés lassúnak bizonyul, ezért tárgyalnak az oroszokkal, kínaiakkal, izraeliekkel. Hozzátette, ő is be fogja oltatni magát.

Eddig 80 ezer oltásra elegendő vakcina érkezett az országban, és már több mint 42 ezer egészségügyi dolgozó meg is kapta – mondta a kormányfő.

Eközben Európa többi országában is rohamosan terjed a fertőzés, így számos helyen további szigorításokat vezetnek be: Olaszországban teljes zárlat lép életbe, tilos lesz a tartományok közti közlekedés, Angliában általános korlátozó intézkedések váltják fel a korábbi sávos rendszert, Ausztria meghosszabbítja a teljes zárlat hatályát, Franciaországban a beígért enyhítéseket elhalasztják, Norvégiában pedig vasárnaptól vezetik be az újabb szigorításokat.

A nyitókép illusztráció. 

Megosztás