Három hónapra rögzítik a benzin árát

És a gázolajét is. Mégpedig 480 forintos felső határral. Az intézkedés november 15-én, hétfőn lép életbe, sé három hónapig marad érvényben – jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

Azt mondta: a kormány tárgyalt az üzemanyagok áráról, és megállapította, hogy Magyarországon a benzin ára európai viszonylatban nem drága, ettől függetlenül döntöttek a 95-ös benzin és a dízel árának rögzítéséről.

Gulyás: nem lesz kötelező oltás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jelenlegi járványadatok alapján nem lehet megmondani, hogy mikor lesz a negyedik hullám csúcsa, sőt, lehet, hogy további hullámok is lesznek.  

Azt mondta, az egészségügyi kapacitás bőséges, sehol sincs ellátási veszély. Nem akar általános kötelező oltást a kormány, de a munkaadók dönthetnek az ügyben. Az állam a területi közigazgatáshoz tartozó területen elrendeli a kötelező oltást, az ügyfelekkel közvetlenül dolgozók számára december 15-e a határidő. A többiek estében január vége.

Úgy fogalmazott: fontos, hogy a tanárok is be legyenek oltva, szeretnék, hogy a kormány szövetségesei legyenek abban, hogy a gyerekekkel dolgozó tanárok oltassák be magukat.

Nyilvánosságra fogják hozni a vakcinákra vonatkozó adatokat
Gulyás kijelentette: minden koronavírus-adatot, amit az Nemzeti Népegészségügyi Központ szolgáltatni tud, nyilvánosságra fognak hozni. Azt ígérte a miniszter, hogy hamarosan részletesebb adatokkal szolgálhatnak majd a vakcinák hatékonyságáról, átoltottságról, fertőzésszámokról.

Megosztás