Növekszik jövőre a családtámogatás is

A minimálbér emelésével együtt a családtámogatások összege is növekszik január elsejétől. A GYOD 200 ezer forintra, a GYED maximális összege 280 ezer forintra emelkedik.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter tegnap jelentette be Facebook oldalán, hogy a januári minimálbér emeléssel együtt növekedni fognak a különböző családtámogatási összegek is, valamint az álláskeresési járadék.

A gyermekek otthongondozási díja 200 ezer forintra, azaz a minimálbér szintjére emelkedik, és bruttó 280 ezer forintra nő a GYED és a nagyszülői GYED maximális összege. A felsőfokú tanulmányokat végzők gyermekgondozási díja, vagysi a diplomás GYED is emelkedni fog jövőre: alapképzésben részt vevő hallgatók esetében 140 ezer forintra, mesterképzésben részt vevőké pedig 182 ezer forintra.

Az álláskeresési járadék is emelkedni fog január elsejétől, ennek felső határát bruttó 200 ezer forintban szabták meg. Továbbá a minimálbér 5 százalékával megegyező adókedvezményre lesznek jogosultak azok, akik bizonyos krónikus betegségekben, például lisztérzékenységben, cukorbetegségben vagy laktózintoleranciában szenvednek.

Megosztás