Hogyan párosítsd a táskádat a ruháiddal? Tippjeinkkel ez egyszerű lesz!

A kis fekete, a nagy pakolós és a többiek. Ez bizonyára mindenki számára ismerős lehet. Látszólag egyszerű is megtalálni a megfelelő táskát a ruházatunkhoz, amennyiben pár alapszabállyal tisztában vagyunk. (X)

Régen a táskát klasszikusan a cipőhöz társították, viszont manapság már tulajdonképpen bármihez kombinálhatjuk, ami jelen van a ruházatunkban.

Kicsit vagy nagyot?

Amikor táskát kell választani egy ruhához, akkor az első kérdés, ami felmerül bennünk, az a táska megfelelő mérete. Mekkora legyen? Ez nagyban függ attól, hogy milyen alkalomra megyünk, és hogy mit szeretnénk mindenképp magunkkal vinni. A legfontosabb, hogy elegáns eseményre felejtsük el a nagy, pakolós táskákat. Ha viszünk is magukkal egy nagyobb darabot, azt adjuk le a ruhatárban, és vegyük elő az ilyenkor oly praktikus clutch, avagy borítéktáskákat. Sok márka eleve borítéktáskával együtt kínálja minőségi modelljeit. Ez praktikus, mert mindent magunkkal tudunk vinni, amit szeretnénk, ugyanakkor az esemény színhelyére már tényleg csak a legszükségesebbek kerülnek a táskába. Ha nem vagyunk a borítéktáskák hívei, akkor rengeteg kisebb alkalmi táskavariáció áll rendelkezésre, hogy megtaláljuk a megfelelőt.

Formák és minták vonzásában

Milyen táska a legmegfelelőbb alkalmi vagy félelegáns női ruházathoz? Az első aranyszabály, hogy ha stílusosak akarunk maradni, akkor a táskának ki kell egyenlítenie a ruhát. Vagyis egy feltűnőbb, flitteres ruhához hasonlóan flitteres táskát vagy pedig szimpla, egyszínű darabot válasszunk. Ha már a ruhánk ennyire díszes, akkor hasonló legyen a díszítés a táskán is. Hacsak nem szeretnénk úgy festeni, mint egy jól megpakolt karácsonyfa, ettől a szabálytól ne térjünk el. Fontos, hogy kerüljük a teljesen más mintájú darabokat. Manapság igaz, hogy egy kockás ruhához viselhetünk csíkos táskát, de nem mindegy, hova. Elegáns alkalmakra inkább egy neutrális táskát válasszunk, például a https://answear.hu/k/noi/kiegeszitok/taskak oldalról. Ugyanakkor, ha egy partira megyünk vagy egy bemutatóra, akkor bátran viselhetjük kicsit vagányabb módon, akár eltérő mintával is szettünkben a táskát. A kifejezetten alkalmi estélyeknél viszont maradjunk a stílusosságnál. Partikra és olyan alkalmakra, ahol a vagányabb öltözet is megengedett, bátran párosítsuk az ilyen kiegészítőket ruhánk mellé.

Színkavalkád

Ha félelegáns vagy elegáns ruhához választunk, akkor mindenképp néznünk kell a megfelelő színt. Nem minden szín sorolható az elegáns kategóriába. Az estélyre való színek mindig sötétebbek – amennyiben világosabbak, akkor pedig intenzív díszítésűek. Például egy púderszínű alkalmi öltözet csodálatos estélyi viselet lehet, főleg ha finom flitterek díszítik vagy kifejezetten lágy anyagokból készült. Ha viszont szimpla ruhaanyagból varrták, akkor egy hétköznapi vagy legfeljebb koktélpartira való külsőt kölcsönöz. Az ilyen partikon megengedett a színesebb viselet, és természetesen a rövidebb ruházat is. Kiindulásnak a https://answear.hu/k/noi/ruhazat/ruhak linken megtalálhatod a tökéletes koktélpartihoz való ruházatot.

(Szponzorált tartalom)

Megosztás