Kisfilmet forgattak le egy kórház covid osztályán

A covidnaplóban nyomon követte a stáb az orosházi kórház dolgozóinak és betegeinek mindennapjait. Emberfeletti erő, félelem és motiváció és egy megtért oltásellenes páciens története.

12 órán át kísérte el egy stáb az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet egyik ápolóját és az intenzív osztály főorvosát. A kisfilmben több szakápoló, orvos és két koronavírusos beteg is megszólal. Az egyik ápoló beszámol arról, hogy milyen pálforduláson esett át: hogyan vált oltásellenesből az egész családját oltásra rábeszélővé.

Mindeközben már több mint 29-ezren elhunytak Magyarországon a koronavírus következményeként. A harmadik hullám aktív fertőzöttjeinek száma folyamatosan csökken, 149 ezer fővel jelenleg azon a szinten tartunk, mint március közepén, bár még nem értük el a hullám kitörése előtti időszakot. Biztató hír, hogy mind a kórházban ápoltak (2270 fő) mind pedig a lélegeztetőgépen lévők (261) száma jelentősen visszaesett, utoljára tavaly októberben voltak ilyen kevesen kórházban. Az elhunytak számának napi alakulása is csökkenő tendenciát mutat: már egy hete 100 alá esett vissza a szám, tegnap 61-en haltak meg a koronavírus-fertőzésben. Az átoltottsági görbe felvelése is folyamatos: átléptük a 4 millió 600 ezret az első oltáson átesettek számában, és 2 millió 700 ezren már a másodikat is megkapták.

Megosztás