Korán érkezett idén a pollenszezon

Az enyhe időjárás miatt megkezdődött az idei pollenszezon, közölte Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-vel. A mogyoró virágpora már eléri az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet.

Azt írták, az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint már a kőris virágpora is jelen van a levegőben, azonban koncentrációjuk jellemzően még alacsony. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős változás, de a legkorábban virágzó fák pollenszórása az újabb felmelegedés hatására ismét erősödhet – tették hozzá.

Az NNK arra kéri a pollenallergiás betegeket, hogy fordítsanak gondot a megelőzésre és a tünetek enyhítésére. Ebben segít a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő polleninformációs szolgáltatása.

Az NNK javasolja azt is, hogy a mogyoró, az éger, a kőris, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére, és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

Jelentésükben azt írják, hogy a tavaszi fák pollenjére allergiások készüljenek fel az allergiás tünetek megjelenésére, illetve
erősödésére és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

Nagyatádhoz legközelebb Pécsett mérnek jelenleg legközelebb az NKK munkatársai
Nagyatádhoz legközelebb Pécsett mérnek legközelebb az NNK munkatársai

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás