Májusban nyithatnak az üzletek, kávézók és éttermek

Újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek, és megváltozhat a nyugdíjasoknak fenntartott idősáv az élelmiszerboltokban. Országosan bevezethetik az arcmaszkok használatát a nyilvános, zárt helyeken.

A kormányközeli Magyar Nemzet információi szerint a jövő héttől egységes szabályokkal kezdődik el idehaza a korlátozó intézkedések lazítása. A gazdaság újraindítására irányuló, május elejétől tervezett enyhítés az emberek mindennapi tevékenységében is új, konkrét szabályokkal jár majd.

Előírás lehet az arcmaszk, vagy a száj és orr eltakarására alkalmas eszköz használata valamennyi kereskedelmi egységbe való betérés, illetve bevásárlóközpont, üzemanyagtöltő állomás felkeresésekor.

Rövidülhet az időseknek a vásárlásra kijelölt idősáv az élelmiszerüzletekben. Az egyéb üzletek újra fogadhatnak vásárlókat, de az értékesítési helyeket úgy kell kialakítani, hogy a minimum másfél méteres távolság tartható legyen – értesült a lap. Eszerint a nyitvatartási idő is módosulhat.

Májusban fokozatosan kinyithatnak a szállodák és a vendéglátóhelyek helyi fogyasztás céljára is, tehát az éttermek, kávézók fogadhatnak majd vendégeket – a távolságtartás és az arcmaszkviselés betartásával.

Megosztás