Másodfokú hőségriasztást rendeltek el

Szombattól hétfő éjfélig az egész ország területére. A következő napokban várható tartós hőség miatt rendelte el Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a tisztifőorvos szombaton 0 órától hétfő éjfélig rendelte el a másodfokú intézkedést. Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot.
Müller Cecília idén hatodik alkalommal rendelt el valamilyen fokozatú intézkedést a hőség miatt; hőségriadót vagy hőségriasztást.
Kiemelték, hogy a hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

A hivatalos szervek felhívták az emberek figyelmét, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, 11.00 és 15.00 óra között pedig semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.

Megosztás