Nyárra várja a járvány tetőzését a kormány

Akik abban bíztak, hogy néhány hét alatt túl leszünk a koronavírus okozta áldatlan állapotokon, csalódniuk kell. A mai kormányinfón a miniszter azt mondta: a számítások szerint június-júliusra várható a járvány tetőzése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma bejelentette a kormány rendkívüli intézkedéseinek meghosszabbítását – olvasható az Indexen.

A kormányinfón több fontos bejelentés is elhangzott. Egyebek között azt, hogy június-júliusra tetőzhet a járvány Magyarországon.

Abban bízunk, hogy a magyar virológusok és matematikusok munkájával nagyjából megbecsülhető, mikor tetőzik a járvány – mondta Gulyás Gergely. Ez előreláthatóan június-júliusra tehető. Szerinte akkorra kell felkészülnie az ellátórendszernek, de semmi sem teljesen biztos, folyamatosak a modellszámítások.

Még nincsenek pontos adatok, de az látszik, hogy már márciusban is 30-40 ezer állás megszűnik. Áprilisban és májusban tömegessé válik a munkanélküliség az országban, százezres nagyságrendre lehet számítani, mondta Gulyás.

Nem korlátozzák az internetet, mert szerinte a magyar internethálózat a világon a legjobbak közé tartozik. Nem tartanak attól, hogy a megnövekedett forgalom problémákat okozna. 

Egyelőre nincs szó az érettségik elhalasztásáról. Az iskolákban az oktatás digitális munkarendben folyik tovább. Egyelőre nincs olyan tényező, ami akadályozná az érettségik megtartását, hangzott el a kormányinfón.

(Nyitókép: Index/ Facebook)

 

Megosztás