Orbán: áttörő erejű béremelést kapnak az orvosok

A kormány és az orvosi kamara a mai tárgyaláson megállapodott a béremelésről és a hálapénz kivezetéséről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad – jelentette ki a miniszterelnök. – A tegnapi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatom, hogy reálisan nem számíthatunk a következő év elejénél vakcinára. Ezért az előttünk álló 7-8 hónapban a kórházaink óriási terhelés alá kerülnek majd. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra.

Ezt pedig a mostani bérszínvonalon aligha tudják teljesíteni az orvosaink, érvelt a kormányfő. Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk.

Az orvosi kamara által előterjesztett, korábban soha nem látott méretű emelést tartalmazó bértáblát elfogadtuk. Az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtjuk a parlamentnek, mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ezzel párhuzamosan a hálapénzt kivezetik a magyar egészségügyi rendszerből.

Megosztás