Orbán: jövő héten nyithatnak a szolgáltatások a védettek számára

4 millió beoltottnál megnyílnak a színházak, mozik, fitness-termek, sportesemények azok előtt, akiknek már van védettségi igazolványuk – mondta a kormányfő. Napirenden van a 16-18 évesek oltása, tette hozzá.

Szombaton nyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom este 11 órakor kezdődik. A követekző lépés 4 millió oltottnál jön, várhatóan a jövő hét második felében: a szolgáltatások egészen széles köre lesz elérhető a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára – erről a miniszterelnök beszélt ma reggel a rádióban.

A jövő héten ezek a szolgáltatások nyithatnak:

színházak, tánc- és zeneművészeti események, mozik, fitnesstermek, uszodák, jégpályák, állatkert, kalandpark, vidámpark, játszóház, sportpályák, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső terei is, szintén a védettek számára.

A 16-18 éves kor közöttiek olthatóságáról Orbán Viktor azt mondta: meghallgatta az egészségügyi minisztert. A magyar álláspont az, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatóak Pfizerrel. Annyi Pfizert kell elkülöníteni, amennyire nekik szükségük lesz. Az oltásuk rendjéről néhány nap múlva közölnek információkat.

Orbán Viktor kijelentette: csak az ellenzék szerint halnak meg nálunk a legtöbben lakosságarányosan. Ő inkább azt nézi, hogy az Európai Unió adatai szerint az utolsó békeévhez képest mennyien halnak meg – fogalmazott. Ha ezt nézzük, akkor Magyarország „tartható pozícióban van”.

Megosztás