Sportra még 6 milliárd jut, elvonások ide vagy oda

Összesen 102 milliárd forintot csoportosított át a kormány. Jutott 3,5 a terrorelhárításnak, csaknem 6 sportfejlesztésekre, 1 az egyházi épületekre, az önkormányzatoktól elvett pénzből pedig 1,5 a kormányhivataloknak.

102 ezer millió forint: ennyi pénzt mozgatott meg a kormány az idei költségvetésben a Magyar Közlönyben megjelent határozattal – jelezte az mfor.hu.

Az említetteken túl a magyar honvédség dologi kiadásaira 6,8 milliárd forint megy, 8,44 milliárd a Pénzügyminisztériumon belül a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság beruházások sorára került; a családpolitikai célú pályázatok előirányzata mintegy 600 millió forinttal gyarapodik.

A lap kiemeli még: 1,6 milliárd forintot a helyi önkormányzatok általános feladatainak működési célú támogatása előirányzattól vont el a kormány Az összegből 1,5 milliárd a fővárosi, megyei és járási kormányhivatalok személyi jellegű kiadásaira lett átcsoportosítva.

Eközben a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felmérést készített, tette közzé a hvg.hu. Eszerint a települések kétharmadánál konkrétan likviditási problémát okoz a gépjárműadó elvonása. A szakértők szerint heteken belül elindulhat az önkormányzati csődhullám.

Megosztás